Salta al contigut

Recursos online

CaixaEscena et dóna accés a recursos audiovisuals i documentals sobre les disciplines teatrals que t'ajudaran a muntar el teu projecte. Entra i descobreix tots els materials.

Text

Text play

L’amor de les dones en les obres de Shakespeare

Anàlisi de com viuen i percerben l'amor les dones de les obres de Shakespeare i comparació amb els sentiments de les dones d'avui en dia i amb la concepció de l'amor que estenia i que es té.

Vestuari

Vestuari play

Pautes per dissenyar vestuari

A partir de la idea de reciclatge, inspirant-te en la cultura visual, des de la història de l'art fins a l'estètica contemporània.

Espai escènic

Espai escènic play

Fem Cabaret!

Amb una mica d'enginy, qualsevol espai es pot convertir en un cabaret. La Montse Amenós ens ensenya com convertir un aula en un escenari d'aquest gènere mitjançant uns petits trucs i el mobiliari idoni.

Personatges

Personatges play

Materials per analitzar els personatges

Des del seu context en la trama i la relació amb l'espai, fins al moviment, la veu, el cos i la caracterització, i les tècniques interpretatives per poder-los treballar amb el grup.

Coreografia

Coreografia play

Com muntar una coreografia

Assajar-la correctament, associar cada moviment amb la lletra i música de la cançó i portar-la a l'escenari.

Cant

Cant play

Posa-li música al text

Amb l'exemple del romanç de Don Quixot i Dulcinea, aquest recurs et permet preparar els teus alumnes amb tècniques corporals, vocals i de ritme per posar melodia a un text.

Caracterització

Caracterització play

Treure el potencial del personatge

Més enllà de la tècnica pas a pas de com caracteritzar, et mostrem exemples de com treure el potencial del personatge.

Música

Música play

Peces arranjades

Partitures per a diversos instruments i també per ser cantades, insistint en el paper rellevant que la música té en el muntatge d'una obra.